Gergerlioğlu’dan CHP’ye: Kürt açılımı yapılacaksa işçiyi geri alın

Gergerlioğlu’dan CHP’ye: Kürt açılımı yapılacaksa işçiyi geri alın

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafını paylaştığı gerekçesi ile Bolu Belediyesi'nde işten atılan işçinin geri alınması için CHP’ye seslendi.

Bolu Belediyesi’nde iki senedir mevsimlik işçi olarak çalışan M.Y., sosyal medyada Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafını paylaştığı gerekçesiyle istifaya zorlandı.

M.Y.’nin işten çıkarıldığını sosyal medya hesabından duyuran HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Gergerlioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyaretine atıfta bulunarak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, Demirtaş’ın fotoğrafını paylaştığı gerekçesi ile bir Kürt kadını işten çıkardığını söyledi. Gergerlioğlu CHP’ye seslenerek, “Gerçek anlamda bir Kürt açılımı yapacaklarsa buyursunlar bu konuya müdahale etsinler” dedi.

‘KADINA YAPILAN HAKSIZLIĞI KINIYORUZ’

CHP’nin şu an bir imtihanda olduğunu söyleyen Gergerlioğlu, “Kadıncağız sadece bir fotoğraf paylaşmış ve neye uğradığını şaşırmış. Belediye tarafından işten atılmış. İşten atılmakla kalmamış bir de sosyal dışlama yaşamış. Evinden çıkamıyor ve 'terörist' diye bakılıyor. Her türlü ağır dışlamayı yaşıyor” dedi.

CHP’ye olaya müdahale etme çağrısında bulunan Gergerlioğlu, “Düşünün ki, Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafını paylaşmak başınıza bu kadar iş getirebiliyor ve toplum tarafından da bu kadar dışlanıyorsunuz. Sevgili Demirtaş şu an cezaevinde, bu konuda gereken tepkiyi gösteremiyor. Ama biz bu kadına yapılan haksızlığı kınıyoruz ve karşısındayız. Sevgili başkan ve bu kadın kesinlikle yalnız olduğunu düşünmesin. CHP’ye sesleniyorum, bu olaya müdahale edin. Bu kadın işine geri alınsın, bir daha bu tür ayrımcı uygulamalara imza atan CHP’li Bolu Belediye Başkanı böyle bir şeye cesaret edemesin” ifadelerini kullandı.

( Ahin Aslan - Gazete Duvar)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.