Gergerlioğlu: 'Güder için cenaze aracı verilmedi' Valilik: 'Paylaşım asılsız'

Gergerlioğlu: 'Güder için cenaze aracı verilmedi' Valilik: 'Paylaşım asılsız'

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Van F Tipi Cezaevi'nde hayatını kaybeden Şervan Can Güder'in nakli için cenaze aracı verilmediğini yazdı. Van Valiliği Gergerlioğlu'nun paylaşımının asılsız olduğu yönünde açıklama yaptı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Van F Tipi Kapalı Cezaevi'nde vefat eden 20 yaşındaki Şervan Can Güder'in ölümünün şüpheli olduğunu belirterek, "Hem şüpheli ölümle ilgili hem de hastaneden mezarlığa kadar cenaze aracı neden verilmediğine dair tatminkar bir açıklama yapılması gerektiğinin altını çiziyorum" dedi.

Güder'in paylaştığı videoda cenazenin bir kamyonetin kasasında taşındığı görünüyor. 

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında "Cezaevlerinde hak ihlalleri devam ediyor" diyen Gergerlioğlu, bazı cezaevlerinde sorunlar yaşandığını belirterek, bunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Van Valiliği: Gerçeği yansıtmıyor

Valilik, HDP'li Gergerlioğlu'nun paylaşımı ile ilgili açıklama yaptı. 

Açıklamada, “Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı, Van F Tipi Cezaevi'nde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Şervan Can Güder'in nakli için cenaze aracı verilmediği yönündeki paylaşımı gerçeği yansıtmamaktadır. Güder'in hayatını kaybetmesinin ardından, Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze nakil aracı, F Tipi Cezaevi morgundan Güder'in cenazesini alarak otopisi için Adli Tıp Kurumu'na sevkini gerçekleştirmiştir.

Güder'e otopsi yapılması ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gönderilmesi için aile talep etmemesine rağmen, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından cenaze nakil aracı tahsis edilmiştir. Şervan Can Güder'in cenazesi, Van Adli Tıp Kurumu'ndan Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze nakil aracıyla alınarak Yüksekova ilçesi Devlet Hastanesi morguna teslim edilmiş, bu nakil sırasında da video kaydı alınmıştır. Yapılan bu asılsız paylaşımın tamamen olumsuz algı yaratmak amaçlı olduğu hususu; kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Valilik Van'daki bir hastanenin önünde çekilen Cenaze Nakil Aracı videosu paylaştı. 

van-valiligi-6233.jpg

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.