Gergerlioğlu: Gerçek demokrasi nöbetimiz, direnişimiz devam ediyor

Gergerlioğlu: Gerçek demokrasi nöbetimiz, direnişimiz devam ediyor

Milletvekilliği düşürülen HDP'li Gergerlioğlu, 'Meclis'ten ayrılmadım, burada sabahladık' dedi.

Milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Twitter hesabından videolu bir mesaj paylaştı.

Paylaşımına, "Günaydın Rojbaş :) Uyduruk cezalar, karar okumalar milletin verdiği vekilliği, iradeyi elimizden alamaz. Direniyorum, direniyoruz. Gerçek demokrasi nöbetimiz, direnişimiz devam ediyor." notunu düşen Gergerlioğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeyim, ayrılmadım. Genel kuruldan sonra HDP toplantı odasındaydım. Arkadaşlarımla birlikte buradaydım geç saatlere kadar. Daha sonrasında da Meclis'ten ayrılmadım ve burada sabahladık. Koltuğun üstünde sabahladım ve ayaktayım. Milletin iradesi için demokrasi için nöbetteyim. 

Çok güçlü bir destek aldım dün. Ulusal ve uluslararası kamuoyu destek verdi. Bu destek de sanırım devam edecek. Çünkü çok ağır ve haksız bir kararla karşı karşıyayız. Aceleci, afaki ve hasmane siyasi bir karar var karşımızda ama biz milletimizin iradesiyle buraya geldik. Millet bu iradeyi verdi, millet alır. Ben millete dayanıyorum ve desteğini bekliyorum. 

Burası bir demokrasi nöbeti yeri olacak. Bana destek vermek isteyenler verebilirler, buradayım. 24 saattir buradayım ve ayrılmıyorum. Arkadaşlarım da tam destek veriyor. Dün partimize yönelik kapatma davası açıldı. Bu demek ki topyekün bir saldırı. Topyekün bir karşı duruş sergilemek zorundayız. Bütün bu vekillikten düşürme, parti kapatma girişimleri de boş çabalar olduğunu da buradan tekrar ediyorum."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.