Geerdink’in beraat kararına itiraz

Geerdink’in beraat kararına itiraz

‘Terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla yargılanan Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink hakkındaki beraat kararına itiraz edildi.

Diyarbakarı Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla yargılanan Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink hakkındaki beraat kararına itiraz etti.

6 Ocak’ta ‘örgüt propagandası‘ yapmak suçlamasıyla Diyarbakır’daki evinden gözaltına alınan ve hakkında beş yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Geerdink’in karar duruşması 13 Nisan’da Diyarbakır 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü. Mahkeme heyeti savcılığın mütalaasına uyarak beraat kararı vermişti.

Cumhuriyet Başsavcılığı Vekili Vural Balcı, ‘usul ve yasaya aykırı hususlar’ bulunduğu gerekçesiyle kararın bozulması için temyiz yoluna giderek, temyiz için mahkemeden gerekçeli kararı talep etti.

Hakkındaki suçlamaların yer aldığı savcılık dosyasında Geerdink’in tweet’leri ve Facebook sayfasından bazı görseller yer alırken, Diken için kaleme aldığı yazılar da bağlamından koparılarak alınıp ‘PKK propagandası’ olarak yaftalanmış cümlelerden oluşuyordu.

İtiraz kararını Diken’e değerlendiren Geerdink, “Daha bu sabah arkadaşlarıma, ‘İçimde bir his var, devlet benim peşimi bu kadar kolay bırakmayacak sanki’ demiştim. Haklı çıktım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.