Geçitli ve Akkuş Köyleri'ne bağlı mezra ve yayla yollarında karla mücadele

Geçitli ve Akkuş Köyleri'ne bağlı mezra ve yayla yollarında karla mücadele

Hakkari'de, yaz mevsimine girilmesine rağmen kar nedeniyle kapalı olan köy, mezra ve yayla yollarının açılması için çalışmalar sürdürülüyor.

Ülkenin birçok kesiminde sıcakların artmasıyla insanlar denize girmeye başlarken, Hakkari ise Haziran ayında karla mücadele çalışmalarını tamamlamak üzere.

Geçitli ve Akkuş Köyleri'ne bağlı mezra ve yayla yollarında karla mücadele çalışmalarını sürdüren Köye Hizmet Götürme Birim Amirliği ekipleri, bazı yerlerde 3 metreyi bulan kar yığınlarını temizlemeye çalışıyor.

Karla mücadele ekibinin güvenliğini sağlayan geçici köy korucuları, çevreyi dürbünlerle gözetliyor. Soğuk havada üşüyen ekip, kurduğu taş ocaklarının üzerinde çay yaparken, diğer taraftansa ısınmaya çalıştı. Sürdürdükleri 2 günlük bir çalışmanın sonunda Bleh ve Blevşan isimli yayla yollarını açmayı başaran karla mücadele ekibi, daha sonra köylülerle kol kola girerek karlı dağların eteklerinde halay çekti. Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı güvenlik gerekçesiyle boşaltılan birçok köyün tamamen yıkılmış olması ise dikkatlerden kaçmadı.

Köye Hizmet Götürme Birim Amirliği Geçitli Köyü Şantiye Şefi Hamit Akdağ, yaz aylarına girilmesine rağmen mezra ve yayla yollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi. Batıda insanlar denize girerken kendilerinin ise karla mücadele çalışması yürüttüğünü söyleyen Akdağ, kar nedeniyle kapalı olan mezra ve yayla yolu bırakmadıklarını aktardı.

Akdağ, "Yerleşim birimi olan hiçbir köy yolu kapalı değildir. 1 greyder, 1 dozer, 1 pikap ve yükleyici yardımıyla tarım ve hayvancılıkla uğraşan mezra ve yaylalara giden ailelerin yolunu ulaşıma açtık" diye konuştu. iha

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.