Gazze’deki hava saldırısında 9 BM çalışanı öldü

Gazze’deki hava saldırısında 9 BM çalışanı öldü

BM Filistin Mültecilere Yardım Ajansı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırısında 9 çalışanının yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarında 9 çalışanının hayatını kaybettiğini açıkladı. 

UNWRA İletişim Direktörü Juliette Touma, Associated Press'e (AP) yaptığı açıklamada, "Çatışma zamanları da dahil sivillerin korunmasının önemi çok büyüktür" ifadesini kullandı. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik sürdürdüğü hava saldırılarında 9 UNRWA çalışanının yaşamını yitirdiğini belirten Touma, bölgede sığınağa çevirdikleri 18 UNRWA okulu ve Gazze'deki merkezlerinin de İsrail bombardımanlarında hasar gördüğünü belirtti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de bin 55 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 184 kişinin yaralandığını duyurdu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.