Gazze'de ölü sayısı 9 bin 700'ü aştı: 4 bin 800 çocuk hayatını kaybetti

Gazze'de ölü sayısı 9 bin 700'ü aştı: 4 bin 800 çocuk hayatını kaybetti

İsrail’in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 9 bin 770’e yükseldiği açıklandı. Gazze'de 40 bin konutun tamamen yıkıldığı aktarıldı.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 270 artarak 9 bin 770’e yükseldiğini duyurdu. Ölenlerin 4 bin 800’ünün çocuk, 2 bin 550’sinin kadın olduğu belirtildi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Uluslararası Kızıl Haç Komitesi'ne (ICRC) ve Mısır'a yaralıların bölgeden güvenli bir şekilde çıkışını sağlama çağrısında bulunuldu. Bakanlık Sözcüsü Eşref el Kudra, "ICRC'yi yaralılar için güvenli bir geçiş sağlamaya, onlara eşlik etmeye ve Mısır'daki hastanelere taburcu edilene kadar Refah sınırına güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlamaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ise, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarında Gazze'de 40 bin konutun tamamen yıkıldığını aktardı. 

İSRAİL, HASTANE YAKININDAKİ BİNAYI VURDU

Öte yandan İsrail ordusu, Gazze'deki Kudüs Hastanesi'ne yaklaşık 50 metre uzaklıktaki bir binayı vurdu. Saldırı sonrası vurulan bina yıkıldı, çok sayıda ölü ve yaralanma olduğu bildirildi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.