Gazze'de ölü sayısı 8 bini aştı

Gazze'de ölü sayısı 8 bini aştı

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, 3 bin 342'si çocuk, 2 bin 62'si kadın olmak üzere 8 bin 5 Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

İsrail'in 23 gündür yoğun bombardımanına uğrayan Gazze Şeridi'nde ölenlerin sayısı, 302 artarak 8 bin 5'e yükseldi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el Kudra, düzenlediği basın toplantısında, Gazze'de son 24 saatte 302 kişinin daha öldürüldüğünü belirtti.

AA'nın aktardığına göre Kudra, İsrail saldırılarında 7 Ekim'den bu yana Gazze'de öldürülenlerin sayısının 3 bin 342'si çocuk, 2 bin 62'si kadın olmak üzere 8 bin 5'e, yaralı sayısının 20 bin 242'ye yükseldiğini söyledi.

YAHUDİLERDEN 'ATEŞKES' ÇAĞRISI: 'SOYKIRIMI DURDURUN'

Öte yandan ABD'li Yahudilerden de 'ateşkes' çağrısı geldi. Geçtiğimiz günlerde Kongre binasında düzenlenen oturma eylemine liderlik eden Jewish Voice For Peace isimli kuruluş, Gazze'de öldürülen Filistinli çocukların isimlerini paylaştı. İsrail'in Gazze'ye saldırılarının 'soykırım' olarak nitelendiği açılamada, "Soykırımı durdurmak ve hayat kurtarmak için ateşkes talep ediyoruz" denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Gazze'deki vahşetin sorumlusu ABD'dir. İsrail ordusunun Gazze'ye attığı ve bu çocukları öldürmek için kullanılan bombaların yüzde 80'i Amerikan yapımı. Bu soykırımı durdurmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız."

Geçtiğimiz günlerde Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin isimlerini ve kimlik bilgilerini açıklamıştı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.