Gazze'de ölü sayısı 15'e, yaralı sayısı 125'e yükseldi

Gazze'de ölü sayısı 15'e, yaralı sayısı 125'e yükseldi

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarda biri 5 yaşında çocuk ve ikisi kadın olmak üzere 15 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail'in Filistin'e ait Gazze Şeridi'ne 5 Ağustos'ta başlayan saldırıları devam etti.

Anadolu Ajansı'nın Yedioth Ahranot gazetesinden aktardığı habere göre, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, askeri ve güvenlik yetkilileriyle yaptığı değerlendirme toplantısında, "Gazze Şeridi içinde özellikle İsrail'e füze atılmasının engellenmesi için saldırıların devam etmesi" emrini verdi.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu'nun (KAN) haberine göre de İsrail Ordu Sözcüsü Ran Kochav, "İslami Cihad'a karşı yoğun bir mücadele içinde olduklarını, karadan ve havadan yoğun saldırıya devam edeceklerini" söyledi.

İsrail Ordu Sözcülüğü ise "savaş uçakları, hava araçları ve helikopterlerle" saldırılarının devam ettiğini duyurdu. Açıklamada, Gazze içinde İslami Cihad'a ait üç askeri noktanın helikopterlerle vurulduğu ifade etildi.

En az 125 yaralı

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarda biri 5 yaşında çocuk ve ikisi kadın olmak üzere 15 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırılarda 125 sivilin yaralandığı belirtildi ancak yaralıların durumuna ilişkin bilgi verilmedi.

Gazze'deki Hükümet Enformasyon Dairesi Başkanı Selame Maruf ise Şifa Hastanesi önünde basına yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarında şu ana kadar 650 konutun zarar gördüğünü, bunlardan 45'inin kullanılamaz durumda olduğunu söyledi.

İsrail'e 160 füze fırlatıldı

İsrail ordusu, dün akşam saatlerinde saldırı başlattığı abluka altındaki Gazze Şeridi'nde İslami Cihad'a ait olduğu gerekçesiyle 30 hedefi vurduğunu ve Gazze'den İsrail'e doğru 160 füze fırlatıldığını açıkladı.

Ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusuna ait uçak ve tanklar, "roket fırlatma üniteleri, altı silah üretim atölyesi ve İslami Cihad gözlem noktaları" olduğu gerekçesiyle Gazze içinde 30 noktayı vurdu.

Ordu, Gazze'den İsrail'e doğru 160 kadar füze fırlatıldığını, hava savunma sistemlerinin 60 kadar füzeyi imha ettiğini duyurdu.
Anadolu Ajansı'na konuşan İsrail Ordu Sözcüsü Ran Kochav, ordunun "Gazze'ye yönelik operasyonun bir hafta sürmesine hazırlandığını" ve İsrail'in şu anda bir ateşkes görüşmesi yürütmediğini paylaştı.

Ne olmuştu?

İsrail askerleri, 1 Ağustos'ta işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde İslami Cihad Hareketi'nin yöneticisi Bessam Saadi'yi yaralayarak gözaltına almış, çıkan çatışmada 1 Filistinli ölmüştü.

İsrail ordusu, Saadi'nin gözaltına alınmasının ardından olası bir misilleme endişesiyle abluka altındaki Gazze çevresinde alarm seviyesini üst düzeye çıkarmıştı.

Bu kapsamda ordu birlikleri, Gazze Şeridi çevresindeki Yahudi yerleşim bölgelerini birbirine bağlayan ana yolları kapatmış, Gazze semalarında onlarca insansız hava aracı uçurulmuştu.

Son 5 gündür devam eden süreçte Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı ve Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı da kapalı tutuluyordu.

İsrail ordusu, dün Gazze'ye hava saldırıları başlatmıştı. Saldırılarda İslami Cihad Hareketi'nin komutanlarından Teysir el-Caberi de öldürülmüştü.

Gazze'de bulunan El-Fetih dışındaki Filistinli örgütler ortak açıklama yaparak saldırılara karşılık verileceğini duyurmuştu. Akşam saatlerinde de Gazze'den İsrail'e çok sayıda roket fırlatılmıştı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.