Gazze’de okula saldırı

Gazze’de okula saldırı

İsrail saldırılarının devam ettiği Gazze'de, evlerini terk edenlerin sığındığı BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı’na ait bir okulun hava saldırısıyla hedef alındığı belirtildi.

İsrail’in Gazze'deki El Ehli Hastanesi'ne yönelik gerçekleştirdiği ve 500'e yakın kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya tepkiler sürerken, bu kez evlerini terk edenlerin sığındığı Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı’na (UNRWA) ait bir okulun vurulduğu bildirildi. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail, Gazze'nin güney kesimindeki Han Yunus Mülteci Kampı'nda UNRWA'ya ait okullardan birini vurdu. Evlerini terk etmek zorunda kalanların sığındığı UNRWA okuluna yönelik saldırıda ölen ve yaralananların olduğu aktarıldı. 

WAFA'nın bir başka haberinde ise, İsrail’in hava saldırısıyla Han Yunus kentinin güneyinde bulunan el-Bekri ailesinin evinin hedef ve aralarında 7'si çocuk olmak üzere en az 9 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi. Bombardıman sonucu yıkılan evin enkazında insanların da bulunduğu belirtildi. 

MISIR SINIRINA HAVA SALDIRISI 

Öte yandan Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, bakanlığın resmi Facebook sayfasında yaptığı paylaşımda, Han Yunus ve Mısır sınırına yakın Rafah bölgesine yönelik düzenlenen hava saldırılarında, çoğunluğu çocuk ve kadınlar olmak üzere çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Can kaybı ve yaralanmalara ilişkin ise henüz bilgi verilmedi. 

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI 

Yine Gazze'deki Nusayrat Mülteci Kampı'na yönelik hava saldırısında bir bebeğin hayatını kaybettiği ve yaralananların bulunduğu aktarıldı. Gazze'nin Cibalya bölgesinde hedef alınan evde 13 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 15 kişinin de yaralandığı belirtildi. Ayrıca, kentin güneybatısında Tel el-Heva Mahallesi'ndeki sivillerin ikamet ettiği binalara düzenlenen saldırılar nedeniyle ölen ve yaralananların olduğu belirtildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.