Gazze’de iki gazeteci daha öldürüldü

Gazze’de iki gazeteci daha öldürüldü

Gazetecileri Koruma Komitesi’nin açıklamasına göre, Gazze’deki İsrail saldırılarında en az 50 gazeteci hayatını kaybetti.

Gazze'nin orta kesimlerindeki el-Beric Mülteci Kampı ve kuzeydeki Beyt Lahiye bölgesinde İsrail savaş uçaklarınca evleri hedef alınan kadın gazeteciler Ala Tahir el-Hasanat ile Ayat Haddura bombardımanda hayatını kaybetti.

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Haddura, gelişmeleri aktarmak için muhabiri olduğu Alghad televizyon kanalına görüntülü bağlandığı yayında "Bu son video olacak" demişti.

"İşgal güçleri, Beyt Lahiye'ye fosfor bombaları attı. Bölgenin boşaltılması için bildiriler dağıttı" diyen Haddura, gözyaşları içinde şunları söyledi: "İnsanlar çıldırmış gibi yollarda nereye gittiklerini bilmiyor. Biz de evde bölündük. Bir kısmı çıktı, tabii kimsenin nereye gittiğini bilmiyoruz. Durum çok zor."

Ala Tahir el-Hasanat da Gazze'nin orta kesimindeki Beric Mülteci Kampı'ndaki evinin İsrail uçakları tarafından bombalanması sonucu yaşamını yitirdi.

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) de 20 Kasım itibariyle saldırılarda en az 50 gazetecinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Açıklamaya göre, 45 Filistinli, 4 İsrailli ve 1 Lübnanlı gazeteci hayatını kaybetti, 11 gazeteci yaralandı, 3 gazeteci kayıp, 18 gazeteci gözaltına alındı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.