Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 7 bin 703'e yükseldi

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 7 bin 703'e yükseldi

İsrail'in şiddetli saldırıları sonrası Gazze'de öldürülenlerin sayısı 3 bin 195'i çocuk, 1863'ü kadın olmak üzere 7 bin 703'e çıktı.

İsrail dün akşam Gazze'nin kuzeyi başta olmak üzere bölgeye yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. Gazze'nin kuzeyini obüslerle vuran İsrail ordusu, daha sonra da bölgeye yoğun hava saldırıları düzenledi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında bölgedeki can kayıpları ile yaralılara ilişkin bilgi verdi. Kudra, İsrail'in son saatlerde düzenlediği saldırılarda 53 katliam gerçekleştirdiğini ve 377 kişinin daha hayatını kaybettiğini söyledi.

Gazze ile iletişim kesildi

Bölgede hala ara ara silah sesleri duyuluyor, İsrail'e ait savaş uçakları ve insansız hava araçları uçuyor. Sınırda ise İsrail ordusunun tankları bekliyor. Gazze'de telefon ve internet iletişim hatlarındaki kesinti de devam ediyor.

İsrailli rehinelerin ailelerinden hükümete tepki: Açıklama yapın

Hamas militanlarınca kaçırılan İsrailli rehinelerin aileleri Cumartesi günü, hükümetten acil bir açıklama talep etti. Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısında rehin alınan 229 kişinin temsil edildiği Rehine ve Kayıp Aileleri Forumu, İsrail'in Filistin’de saldırılarını yoğunlaştırmasının ardından hükümetten rehinelerin akıbetine ilişkin açıklama yapmasını istedi.

Forumun açıklamasında, ailelerin "(Gazze’de) tutulan rehinelerin akıbetine ilişkin belirsizlikten dolayı kızgın oldukları" belirtilerek, "Savaş kabinesinin üyelerinden hiçbiri kara harekatının 229 rehinenin sağlığını tehlikeye atıp atmadığına ilişkin bir açıklama yapmak üzere ailelerle görüşme zahmetine girmedi" denildi.

BM’den Gazze'de ‘ateşkes’ çağrısı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Gazze'de "acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes" çağrısında bulunarak, çatışmaların durdurulmasını talep eden karar tasarısını kabul etti.Bağlayıcı olmayan kararnameyi 120 üye kabul ederken, 14 üye reddetti. 45 üye ise çekimser kaldı.

 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.