Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bine yükseldi

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bine yükseldi

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında ölenlerin sayısı 3 bine, yaralıların sayısı 12 bin 500’e yükseldi.

 İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürüyor. Saldırılarda ölenlerin sayısı 3 bine yükseldi. Yaralıların sayısı 12 bin 500’e çıktı.

Hamas'a bağlı Gazze'deki Sağlık Bakanlığı ise elektriğin kesilmesi nedeniyle hastanelerin "gerçek bir çöküş durumuna" girdiğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra şunları kaydetti: "Yaralı ve hastaların hayatlarını kurtarmak için tüm benzin istasyonu sahiplerini ve elinde bir litre mazot bulunan herkesi derhal Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçmeye çağırıyoruz."

AA'nın haberine göre Sağlık Bakanlığı İdari İşler Genel Müdürü Mahmud Hammad ise "İlaçların, tıbbi sarf malzemelerinin ve yakıtın tükenmesi, insani bir felaketin habercisi olup yoğun bakım, kuvöz ve kritik bölümlerdeki hastaları tehlikeye atıyor ve kaçınılmaz ölümle karşı karşıya bırakıyor" dedi.

Bakanlığın ilaç depolarının "boş" olduğuna dikkati çeken Hammad, bağışçı kurumlara, Arap ve İslam ülkelerine, sağlık hizmetlerinin devam etmesi için Gazze'deki sağlık sektörünü destekleme çağrısında bulundu.

4 BİN GAZZELİ İŞÇİ ALIKONULDU İDDİASI

Öte yandan İsrail'de çalışan yaklaşık 4 bin Gazzeli işçinin 7 Ekim'de başlayan çatışmaların ardından İsrail güçlerince alıkonulduğu öne sürüldü.

Kanal 12 televizyonuna göre, aralarında çalışma izni bulunmayan Gazzelilerin de olduğu işçiler İsrail'e, saldırıdan bir hafta önce girdi.

Gazzeli işçiler, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının, 7 Ekim sabahı başlattığı saldırılardan haberdar olup olmadıkları, saldırının planlanmasında iş birliği yapıp yapmadıkları konusunda sorgulanıyor.

Öte yandan İsrail devlet televizyonu KAN'da yayımlanan haberde ise Gazze Şeridi'nden 118 silahlı kişinin hapishanelerde tutulduğu aktarıldı.

İsrail ordusu, 7 Ekim'de Gazze Şeridi çevresindeki yerleşim yerlerine düzenlenen saldırılara katılan onlarca Filistinliyi gözaltına aldığını açıklamıştı.

Hamas'a bağlı Filistin Çalışma Bakanlığı'na göre, İsrail'de çalışma izni alan yaklaşık 18 bin 500 Filistinli bulunuyor. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.