Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 13 bine yükseldi

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 13 bine yükseldi

Gazze'deki hükümet, İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının yaklaşık 700 kişi artarak, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere toplam 13 bine yükseldiğini açıkladı.

 Gazze'deki hükümet, İsrail saldırılarında yaklaşık 700 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve yitirenlerin toplam sayısının 13 bine yükseldiğini duyurdu.

Gazze'deki hükümetin Basın Ofisi, Telegram hesabından saldırıların 44'üncü gününde Gazze Şeridi'ndeki toplam ölü ve yaralı sayısına ilişkin son durumu paylaştı. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda 5 bin 500'ü çocuk, 3 bin 500'ü kadın 13 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Daha önce açıklanan 30 bini aşkın yaralı sayısında güncelleme yapılmazken, bu rakamın yüzde 75'ini kadın ve çocukların oluşturduğu aktarıldı.

Açıklamada ayrıca çoğunluğu enkaz altında ya da cenazelerine ulaşılamayan 6 bin kişinin kayıp olduğu aktarıldı.

60 GAZETECİ YAŞAMINI YİTİRDİ  

Bu arada İsrail'in saldırılarında ölen gazeteci sayısının da 60'a yükseldiği bildirildi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, 4'ü kadın 60 gazetecinin ismine yer verildi. Açıklamada, ölen medya mensuplarının bazılarının İsrail ordusunun füzeleriyle doğrudan hedef alındığı, bazılarının da hava saldırılarında evlerinin yıkılması sonucu aileleriyle hayatını kaybettiği aktarıldı.

İSRAİL'İN 7 ASKERİ ÖLDÜ 

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 2 askerinin daha öldüğünü duyurdu. İsrail ordusu, bugün ilk olarak 2 askerinin, ardından 3 askerinin daha yaşamını yitirdiğini açıklamıştı. Son sayılarla bugün ölen asker sayısı 7’ye çıktı.

İsrail ordusu, Gazze'ye kara harekatı başlattığı 31 Ekim'den bu yana ölen asker sayısının 63'e yükseldiğini bildirdi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.