Gazze’de 8 gazeteci hayatını kaybetti

Gazze’de 8 gazeteci hayatını kaybetti

Gazze'deki hükümet basın ofisinin açıklamasına göre, İsrail saldırılarında 8 gazeteci yaşamını yitirdi, 10 gazeteci yaralandı, 2 gazeteci de kayıp.

İsrail ordusunun, 7 Ekim Cumartesi sabahından bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 8 gazeteci hayatını kaybetti.

AA’nın haberine göre, Gazze'deki hükümet basın ofisi, İsrail saldırılarına dair yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 8 gazetecinin saldırılar sırasında yaşamlarını yitirdiği, 10 gazetecinin yaralandığı, 2 gazetecinin de kayıp olduğu kaydedildi.

Ölen gazetecilerin isimleri şöyle: Said et-Tavil, Muhammed Subh, Hişam en-Nevacihe, İbrahim Lafi, Muhammed Cerğun, Muhammed es-Salihi, Esad Şemlah ve Selame Mime.

Açıklamada, gazeteciler Nidal el-Vahidi ve Heysem Abdulvahid’den de haber alınamadığı belirtildi.

Basın ofisi, İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda 3 gazetecinin evlerinin tamamen yıkıldığı, kentteki 40 basın yayın kuruluşunun da hava saldırılarının hedefi olduğu bilgisini verdi.

Ne olmuştu?

Hamas’ın İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla operasyon başlattı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirdi.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girdi, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1200 İsraillinin hayatını kaybettiği, 106'sı ağır 2 bin 806 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 260’ı çocuk, 200’ü kadın olmak üzere 900 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 bin 500 kişinin yaralandığını duyurdu. Batı Şeria'da da İsrail askerlerinin saldırılarında 21 kişinin yaşamını yitirdiği, yaklaşık 130 kişinin de yaralandığı bildirildi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.