Gazze'de 50 bin hamile kadın doğum hizmetinden yoksun

Gazze'de 50 bin hamile kadın doğum hizmetinden yoksun

Gazze’de, doğum hizmetinden yoksun bırakılan 50 bin 500 hamile kadının olduğunu belirten UNFPA, kadınların 5 bin 500’ünün bu ay doğum yapacağını aktardı.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), sanal medya platformundan yaptığı açıklamada, Gazzeli 50 bin 500 hamile kadının sağlık hizmetine ulaşamadığını aktardı. Bu ay içerisinde 5 bin 500 kadının doğum yapacağı bilgisi verilen açıklamada, acil koruma ve sağlık gözetimine ihtiyaç olduğuna dikkat çekilerek, tüm taraflara uluslararası insan haklarına bağlı kalmaları tavsiye edildi.

Bir televizyon kanalında konuşan UNFPA Müdürü Dominic Allen de, Gazze'de sağlık sisteminin hassas ve yıkılmak üzere olduğunu dile getirdi. Gazzeli hamile kadınların durumuna işaret eden Dominic, kadınlar için büyük endişe duyduklarını söyledi. Hamile kadınlar için “Gidecek bir yerleri yok" diyen Dominic, sağlık hizmetlerine ulaşmalarının gerektiğinin altını çizdi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.