Gazze'de 14. gün: İsrail'den 'kara harekatına hazırız' mesajı

Gazze'de 14. gün: İsrail'den 'kara harekatına hazırız' mesajı

Can kaybının 7 bini aştığı İsrail-Filistin çatışmalarında 14'üncü güne girildi. İsrail'de Güvenlik Kabinesi toplanırken Başbakan Netanyahu, kara harekatına hazır olduklarını belirtti.

Hamas’ın 7 Ekim'de düzenlediği "Aksa Tufanı" operasyonuyla başlayan, İsrail'in savaş durumu ilan ederek Gazze'ye askeri operasyon düzenlemesiyle devam eden çatışmalar 14'üncü gününe girdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı veriler göre, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 3 bin 785 kişinin öldü, 12 binden fazla kişi yaralandı. Gazze'den düzenlenen saldırılardaysa 304'ü asker 1405 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı bildirildi.  Saldırılarda hayatını kaybeden çocuk sayısıysa 1524'e ulaştı.

İSRAİL'DE KABİNE TOPLANDI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze sınırı yakınlarında bulunan askerlerle bir araya geldi. Askerlerle görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşan Netanyahu, "Hazırız" dedi.

İsrail Savunma Bakanı Gallant da Gazze sınırındaki birlikleri ziyaret etti, "Şu anda Gazze'yi uzaktan görüyorsunuz. Yakında içeriden de göreceksiniz" dedi. Gallant, Lübnan sınırında Hizbullah ile yaşanan gerilime de değinerek, "Hizbullah savaş başlatmak istiyorsa ilk önce Gazze şehrinin fotoğraflarına bakmalıdır" ifadelerini kullandı.

Times Of Israel gazetesinde yer alan habere göre Güvenlik Kabinesi 6 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Haberde, İsrail'in olası kara operasyonuna Savaş Kabinesi'nin onayıyla mümkün olduğuna dikkati çekilirken, 7 Ekim'den bu yana söz konusu kabinenin daha önce de toplandığı kaydedildi.

HAMAS: BÖLGESEL SAVAŞA DÖNÜŞEBİLİR

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İsrail'in Gazze'ye yönelik süren saldırıların bölgesel bir savaşa dönüşebileceği uyarısında bulundu. ABD ile bazı Avrupa ülkelerinin, manevi destek için İsrail'e ziyaretlerde bulunduğunu anımsatan Heniyye, Washington yönetiminin tüm bu çabalarına rağmen "Gazze'ye saldırılar konusunda İsrail'e bölgesel ve uluslararası destek sağlama ve Araplara, tehciri kabul ettirme"de başarılı olamadığını belirtti.

Tüm baskılara rağmen Arap ve İslam ülkelerinin Filistinlilerin tehcir edilmesi konusundaki tavrının çok net olduğunu kaydeden Heniyye, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliğinin toplantılarında da bunun vurgulandığını ifade etti.

BİDEN 'ACİL BÜTÇE' İSTEDİ: HAMAS VE PUTİN'İN KAZANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

ABD Başkanı Joe Biden, Oval Ofis'te yaptığı Ulusa Sesleniş konuşmasında ABD'nin ulusal güvenlik ihtiyaçları çerçevesinde İsrail ve Ukrayna dahil ortaklara destek olmak için Kongre'ye yarın "acil bütçe" talebinde bulunacağını bildirdi.

Biden, Kongre'nin fonlamasını talep ettiği "güvenlik paketi"nin İsrail'in askeri üstünlüğünü güçlendireceğini kaydederek, "Bölgedeki diğer hasım aktörlerin İsrail'in hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu görmelerini sağlayacağız ve çatışmanın yayılmasını engelleyeceğiz." diye konuştu.

Zamanın çok kıymetli olduğuna dikkati çeken Biden, ABD'de bazı bölünmüşlükler olduğunu belirterek, "Hamas gibi teröristler ile Putin gibi diktatörlerin kazanmasına izin veremeyiz. Buna izin veremem." dedi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.