Gaziantep'de bir hafta gösteri yasak

Gaziantep'de bir hafta gösteri yasak

Gaziantep'te HDP'nin yarın gerçekleştireceği yürüyüş öncesinde gösteri ve açıklamalara yasak getirildi.

Gaziantep Valiliği, “genel asayiş ve kamu düzenin korunması amacıyla” ve bir hafta süre ile açık yer toplantısı, basın açıklaması, stant kurma, imza kampanyası, bildiri dağıtma, pankart asma, çadır kurma, oturma eylemi, ayırt edici önlük ve yelek giyme ve benzeri etkinliklerin yasaklandığını açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/c maddesi gereğince 12 Şubat 2019-19 Şubat 2019 tarihleri arasında açık alanlarda yapılacak ‘açık yer toplantısı, basın açıklaması, stant kurma, imza kampanyası, bildiri dağıtma, pankart asma, çadır kurma, oturma eylemi, ayırt edici önlük ve yelek giyme vb.’ etkinlikler il genelinde Valiliğimizce yasaklanmıştır” denildi.

YARIN HDP YÜRÜYÜŞÜ VAR

Valilikten yapılan açıklamada karara ilişkin bir gerekçe belirtilmedi ancak Gaziantep’te yarın açlık grevindeki Leyla Güven’e destek yürüyüşü yapılarak Diyarbakır’a hareket edilecekti. Kentte gösteri yasağı OHAL’in kaldırılmasından sonra ilk kez uygulanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.