'Gazetecilere özgürlük' yürüyüşüne çağrı

'Gazetecilere özgürlük' yürüyüşüne çağrı

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) tarafından 29 Haziran'da "Zindanlar Boşalsın - Gazetecilere Özgürlük" yürüyüşü gerçekleştirilecek.

İSTANBUL  - GÖP tarafından 29 Haziran Cuma günü İstiklal Caddesi'nde "Zindanlar Boşalsın - Gazetecilere Özgürlük" sloganıyla yürüyüş düzenlenecek.

Tünel Meydanı'nda saat 19.00'da başlayacak olan yürüyüşü, saat 20.00'da Taksim Meydanı'nda yapılacak basın açıklamasıyla sona erecek. Yürüyüşe çağrı açıklamasında bulunan GÖP, "Özgür olmayan bir basın, ifade özgürlüğü hakkının kullanılmasının önünde bir engeldir. Özgür basın olmadan özgür toplum da olamaz. O nedenle, tüm yurttaşları, 'Gazetecilere Özgürlük' yürüyüşü ve basın açıklamasına destek olmaya çağırıyoruz. Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu'ndan mağdur olan, yargılanan ve tutuklanan toplumun tüm kesimlerini, tutuklu ve hükümlü yakınlarını ve örgütlerini, yazarları, köşe yazarlarını, akademisyenleri, sanatçıları, avukatları, baroları, sendikaları, işçileri, memurları, işten atılanları, öğrencileri, sivil toplum kuruluşlarını ve siyasi partileri 'Zindanlar Boşalsın' yürüyüşüne katılmaya ve hep birlikte alanlarda dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz" diye kaydetti.DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.