Gazetecilere Özgürlük Platformu’ndan Charlie Hebdo protestosu

Gazetecilere Özgürlük Platformu’ndan Charlie Hebdo protestosu

Gazetecilere Özgürlük Platformu, Paris’te Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yönelik saldırıyı protesto ederek “ciddi şekilde önlem alınmadığı takdirde maalesef gelecekteki örneklerinin de habercisidir” dedi.

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP), Paris’te Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yönelik saldırıyı Cağaloğlu Meydanı’nda yaptıkları asın açıklamasıyla protesto etti.

Basın açıklamasına Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Uğur Güç,Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Siber Güneş, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Basın Konseyi Genel Sekreteri Namık Koçak, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay da katıldı

Platform tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Yalnızca İslam ile ilgili olanları değil, tüm dinlerle ilgili dogmaları konu edinen bu dergiye yapılan saldırı sonucu hayatını kaybedenler yalnızca Fransa’nın değil tüm dünyanın kaybıdır.

“Son yıllarda artan benzer saldırılar dünyaya hakim kılınmaya çalışılan aklın ne olduğunu net biçimde gösteriyor. Türkiye’de de yetkililerin kenardan dolanan açıklamalarla olayı geçiştirmeye çalışması ülkemizdeki hakim gericilik dalgasının yansımasıdır.

“Laiklik talebi ve gericilikle mücadele bugün varlık-yokluk mücadelesi haline gelmiştir. Hem fikir ve ifade özgürlüğüne hem de inanç özgürlüğüne yapılan bu saldırı yalnızca öldürülenlerle sınırlı olmayan bir katliamdır ve ciddi şekilde önlem alınmadığı takdirde maalesef gelecekteki örneklerinin de habercisidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.