Gazeteciler Sendikası: Kürt basınının ortak dili yok

Gazeteciler Sendikası: Kürt basınının ortak dili yok

İlk Kürtçe gazetenin çıkartılmasının 117'inci yıldönümü vesilesiyle Kürdistan Gazeteciler Sendikası bir basın toplantısı düzenledi.

HEWLÊR - Kürdistan Gazeteciler Sendikası'nının düzenlediği basın toplantısına basın-yayın organları sorumluları da katıldı. Kürdistan Gazeteciler Sendikası adına konuşma yapan Azad Heme Emin, Güney Kürdistan'daki gazetecilik ilkelerinin kurallara göre olmadığını söyledi.

Azad Heme Emin, DAİŞ'e karşı yürütülen savaş ardından medya ve basının durumu üzerine birçok şikayetin ortaya çıktığına dikkat çekerek “Savaş sürecinde gazetecileri biraraya getiren bir anlaşma, uzlaşma ortamı yoktu. Mevcut durumda üniversite öğretmenleri ve bazı bilirkişiler vasıtasıyla gazetecilik mesleği için bir temel oluşturmaya ve gazetecilik konusunda bir manifesto hazırlamaya çalışıyoruz.” dedi. 

Kürdistan Gazeteciler Sendikası başkanı Azad Heme Emin ayrıca Kürt basınının ortak bir dili olmadığına dikkat çekerek bunun da birçok soruna yol açtığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.