Gazeteciler: Savaş haberi yazmak istemiyoruz

Gazeteciler: Savaş haberi yazmak istemiyoruz

İzmir'de gazeteciler, Filistin'de meslektaşlarının katledilmesine tepki göstererek, "Savaş haberi yazmak istemiyoruz" diye kaydetti.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi, İsrail-Filistin savaşında 17 gazetecinin öldürülmesine dair Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde açıklama yaptı. Açıklamada, "Savaşa hayır, savaş haberi yazmak istemiyoruz" pankartı açıldı ve sık sık "Savaşa hayır, barış hemen şimdi" ve "Savaşın sesi olmayacağız" sloganları atıldı. 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, gazetecilerin öldürülmesine tepki göstererek, "Halkı bilgilendirme görevini yapan gazetecilere yönelik katliamlar akıl almaz boyutlardadır. Bugüne kadar Filistin’de gerçekleri görünür kılan en az 17 gazeteci katledilmiştir. 3 gazeteci de kayıp" dedi.

"Savaş haberlerini yazmak istemiyoruz" diyen Gappi, "Öldürülen masum insanların sayılarını vermek, aç, susuz, evsiz ve yarınsız kalan bir halkın çaresizliğini görüntülemek istemiyoruz. İsrail’in Filistin Gazze’de yaptığı insanlık dışı vahşete bugün son verilmeli ve uluslararası kuruluşlar başta olmak üzere tüm ülkeler bölgede barış için harekete geçmelidir. Bizler hayata, haberleriyle katkı sunan gazetecileriz. Fikir işçileriyiz" diye kaydetti. 

'SAVAŞ HABERİ YAZMAK İSTEMİYORUZ'

TGS İzmir Şubesi Başkanı Nil Kahramanoğlu ise, Gazze’de son günlerde yaşananların basın özgürlüğünün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi. Kahramanoğlu, "Bölgedeki gelişmeleri takip eden gazeteciler için gerekli önlemler alınmalı. İzmirli gazeteciler olarak savaş haberleri yazmak istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.