Gazeteciler Fırat Can Arslan, Delal Akyüz ve Sibel Yükler ev baskınıyla gözaltına alındı

Gazeteciler Fırat Can Arslan, Delal Akyüz ve Sibel Yükler ev baskınıyla gözaltına alındı

Gazeteciler Delal Akyüz İzmir’de, Fırat Can Arslan ve Sibel Yükler Ankara’da gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı bir soruşturma kapsamında gazetecilerin evine bu sabah polis baskını düzenlendi.

Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Delal Akyüz, İzmir’deki evine düzenlenen baskının ardından gözaltına alınarak Çankaya'daki İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

MA’nın haberine göre, MA muhabiri Fırat Can Arslan da, Ankara’daki evine düzenlenen baskınla gözaltına alındı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Baskında Arslan'ın telefon ve bilgisayarına el konuldu.

Gazeteci Sibel Yükler de Ankara'daki evine düzenlenen baskınla gözaltına alındı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Gazeteci Yıldız Tar, sosyal medya hesabından, “Sibel Yükler, gece 5'te Ankara'daki evine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Ankara TEM'e götürüldü. Dosya içeriğini henüz bilmiyoruz. Avukatı görüşmek için yolda” açıklamasını yaptı. 

Gazeteci Gökçer Tahincioğlu da “Onlarca tutuklu gazetecinin dosyasını kamuoyuna duyuran ve dosyaların haberlerden ibaret olduğunu ortaya koyan gazeteci @sibelyukler sabaha karşı evine yapılan operasyonla gözaltına alındı” diye yazdı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.