Gazeteciler Cemiyeti: Gazeteciler seçim sonuçlarına engelsiz ulaşabilmeli

Gazeteciler Cemiyeti: Gazeteciler seçim sonuçlarına engelsiz ulaşabilmeli

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada Yerel seçimlerin demokrasi şenliği ortamında geçmesinin önemine işaret etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada “Meslektaşlarımız seçim sonuçlarını şeffaf bir ortamda aktarabilmeli, gazetecilere sözlü, fiziksel engelleme olmamalı. İnternet kesintisi için önlem alınmalı” dedi.

Yurttaşların demokrasi için iradelerini ortaya koyacakları seçimde gazetecilerin görevlerini rahatça yapabilmelerinin kamuoyu yararı açısından büyük önem taşıdığı belirtilen açıklamada, "Yaygın ve yerel medyada görev yapan meslektaşlarımız seçim sonuçlarını aktarırken can ve çalışma güvenlikleri sağlanmalı, sözlü ve fiziksel müdahale olması engellenmelidir. Farklı siyasi görüşten medya kuruluşlarında görev yapan gazeteciler, seçim sonuçlarına şeffaf bir biçimde ulaşabilmelidir" denildi.

'Gazetecilerden basın kartı ve akreditasyon istenmesi suç'

Gazetecilerden basın kartı istenilmesi ya da akreditasyon uygulanmasıyla seçiminin izlenmesinin engellenmesinin suç olduğuna vurgu yapılan açıklamanın devamında şöyle denildi:

"Gazeteciler çalıştıkları kurumların kimlik kartları, ya da üyesi oldukları meslek örgütlerinin kartlarıyla seçimi izleyebilmelidir. Seçim sonuçlarını aktaran kurumların yayın akışında kesinti olmaması için tüm önlemlerin alınmasını beklediğimiz yerel seçimlerin demokrasi şenliği ortamında geçmesini diliyoruz."

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.