Gazeteci Sıddık Güler tutuklandı

Gazeteci Sıddık Güler tutuklandı

Yargıtay’ın, yerel mahkemenin “örgüt propagandası” iddiasıyla verdiği 2 yıl 4 ay 3 günlük hapis cezasını onaması üzerine gazeteci Sıddık Güler tutuklandı.

Yargıtay, Van 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 24 Ocak 2018’de gazeteci Sıddık Güler’e verdiği 2 yıl, 4 ay, 3 günlük hapis cezasını onadı. 

YARGITAY KARARI ONADI

Yerel mahkeme kararına karşı Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi’ne yapılan başvuru reddedildi. Bunun üzerine dosya temyiz için Yargıtay’a taşındı. Yargıtay, “Sanığın propaganda yapma suçunu işlediğinin anlaşılması karşısında; sanık hakkında vicdani kanının kesin, tutarlı ve çelişmeyen verilere dayandırıldığı, eylemin doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğu, yaptırımın kanuni bağlamda şahsileştirilmek suretiyle uygulandığı anlaşılmakla kurulan hükümde hukuka aykırılık bulunmamıştır” diyerek temyiz talebinin reddine ve kurulan hükmün onamasına karar verdi. 

GÜLER, CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ 

Kararın onanmasının ardından avukatı ile birlikte Van Adliyesi’ne giden Güler, kararın yüzüne okunmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.