Gazeteci Sedat Yılmaz'a gözaltında işkence iddiası: İşitme kaybı yaşadı

Gazeteci Sedat Yılmaz'a gözaltında işkence iddiası: İşitme kaybı yaşadı

Gözaltına alınan gazeteci Sedat Yılmaz, Ankara’da teslim edildiği polislerin saldırısına uğradığını, başına isabet eden tekmeden dolayı işitme kaybı yaşadığını söyledi.

Diyarbakır'da gözaltına alınan gazeteci Sedat Yılmaz, Ankara’da polislerin saldırısına uğradığını söyledi. Yılmaz'ın başına isabet eden tekmeden dolayı işitme kaybı yaşadığı belirtildi. 

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı bir soruşturma gerekçe gösterilerek dün 15 ayrı kentte evlere düzenlenen baskınlarda Diyarbakır'da gözaltına alınan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Sedat Yılmaz ve eşi Selma Yılmaz ile İstanbul’da gözaltına alınan Sedat Yılmaz’ın kardeşi Filiz Yılmaz Ankara’ya getirildi. Dosyaya getirilen 24 saatlik avukat görüş kısıtlamasının ardından avukatlarıyla görüşen Yılmaz ve Müftüoğlu, Ankara’ya otobüsle getirilirken 15 saat boyunca kelepçe ile tutulduklarını, 24 saat boyunca da aç bırakıldıklarını öne sürdü. 

Avukatı ile görüşen Yılmaz, yolculuğun ardından Ankara polisine teslim edildiği esnada araca bindirildiği sırada sağında bulunan bir polisin kafasına tekme attığını, kulağında işitme kaybı ve şiddetli ağrılar yaşadığını söyledi. Saldırı sırasında hakarete maruz kaldığını belirten Yılmaz, 15 saat boyunca kelepçe ile tutulmalarından ötürü boyun ve kol bölgesinde de şiddetli bir ağrının olduğunu aktardı. "Sohbet" adı altında ajanlık dayatmasına maruz kaldığını belirten Yılmaz, yine hakaretlere maruz kaldığını söyledi. 

Avukatlar, Yılmaz’ın darp raporu için hastaneye götürülmesi için girişimlerde bulundu. Gözaltındaki gazeteciler ayrıca, avukat görüşmesinde, susturulamayacaklarını ve yazmaya devam edeceklerini belirterek, "Her türlü baskıya rağmen yolumuza, mücadelemize devam edeceğiz" dedi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.