Gazeteci Geerdink beraat etti

Gazeteci Geerdink beraat etti

Hollandalı Gazeteci Frederike Geerdink, hakkında "Örgüt propagandası" iddiasıyla açılan davanın duruşmasında beraat etti.

DİYARBAKIR - Sosyal medya paylaşımları nedeniyle 6 Ocak'ta "örgüt propagandası" yapmak iddiasıyla Diyarbakır'daki evinden gözaltına alınan ve hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink hakkında açılan davanın karar duruşması Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuksuz yargılanan Geerdink ve avukatı Serhat Eren'in hazır bulunduğu duruşmayı, Hollanda Büyükelçiliği yetkilileri de izledi. Duruşmada savunma yapan avukat Serhat Eren, "Müvekkil hiçbir şekilde şiddete çağrı veren, isyanı çağrıştıran her hangi bir çaba içerisinde olmamaktır. Hem maddi hem de manevi olarak suçun unsurları oluşmamıştır" diyerek Geerdink'in beraatını talep etti. 

Avukatın ardından konuşan Geerdink de, beraatını istedi. Verilen kısa aranın ardından mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucunda, sanığın atılı suçu işlediğinin sabit olmaması nedeniyle ile beraatına kara verildi. 

Verilen kararın ardından adliye önünde basın mensuplarına açıklama yapan Geerdink, bir halkın gerçekliğini dile getirdiğini bir gazeteci olarak gerçekleri dile getirdiğini belirtti. Yaptığı röportajın hiçbir anlamda cezalandırılmaması gerektiğinin ve yaptığı şeyden mutluluk duyduğunun altını çizen Geerdink, "Yaptığım şey özgür basının temel bir parçasıdır. Adaletten yana kuşkum vardır. Ama verilen beraatla birlikte çalışmalarımıza kaldığım yerden devam edeceğim. Kafam çok karışmış ve bir süredir çalışmalarıma ara vermiştim. Şuan çok daha iyi bir şekilde gördüklerimi yazmaya devam edeceğim" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.