Gazeteci Evin Buldan mezarı başında anıldı

Gazeteci Evin Buldan mezarı başında anıldı

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Gazeteci Evin Buldan, mezarı başında anıldı.

Diyarbakır’da 2017’da geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitiren Rojeva Medya Gazetesi editörü Gazeteci Evin Buldan, ölümünün 5’inci yıldönümünde mezarı başında anıldı. Anmaya HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, HDP ilçe eşbaşkanı Şoreş Diri, gazeteci arkadaşları ve ailesi katıldı. Mahmur Kampı’nda bulunan Buldan’ın anne ve babası ise törene katılamadı. 

‘Mücadelesine bağlı kalacağız’

Buldan’ın amcası Lütfü Buldan, katılan herkese teşekkür ederek, Buldan’ın mücadelesine bağlı kalacaklarını söyledi. Gazeteci Rabia Önver ise, kadın gazeteciler olarak Buldan’ın hayallerini gerçekleştirmek için daima mücadele edeceklerini belirterek, törene katılanlara teşekkür etti. 

Ardından konuşan Gazeteci Adnan Bilen Buldan’ın daha 4 yaşında iken ülkesini terk ederek göç yollarıyla tanıştığını belirten Bilen, “Ülkesine geri döndüğünde de özgür basının bir neferi olarak çalışmalara katılmış ve bir an olsun geri adım atmamıştır. Evin arkadaşımız özgür basında çalıştığı dönemde enerjisiyle arkadaşlarını motive eden bir insandı. Özgür basın çalışanı arkadaşları olarak onun ve diğer basın şehitlerinin kalemini yerde bırakmadı. Evin’in idealleri ve hayallerini gerçekleştirmek için bir an durmayacak ve geri adım atmayacağız” dedi. 

‘Mücadelesini devam ettireceğiz’

HDP Milletvekili Dede ise, “Evin yoldaş, her Kürdün yaşadıklarının en zorlusunu yaşadı. Daha küçük yaşta buradan sürgün edilmek zorunda kaldı. Kürt sorununda yaşanan devlet şiddetinden dolayı büyük acılar yaşadı. Evin yoldaşımız bir Kürt, gazeteci ve bir kadın olarak bu mücadeleyi asla bırakmadı. Bugün basın şehitlerinin binlerce ardılı var. Biz de buradan söz veriyoruz; onun mücadelesini daima devam ettireceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Buldan’ın mezarına karanfiller bırakıldı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.