Gazeteci Evin Buldan mezarı başında anıldı

Gazeteci Evin Buldan mezarı başında anıldı

MKGP ve DFG, 2017 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren gazeteci Evin Buldan'ı mezarı başında andı.

Diyarbakır'da 2017’da yılında geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitiren Rojeva Medya Gazetesi editörü Evin Buldan, ölümünün 6’ıncı yıl dönümünde Yüksekova'da bulunan mezarı başında anıldı.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP) ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) üyeleri, Bajêrge Mezarlığı’nda bir araya geldi. Halkların Demokratik Partisi (HDP)Yüksekova İlçe Örgütü yönetimi, İnsan Hakları Derneği (İHD), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) de anmaya katıldı. Buldan'ın Mahmur Kampı’nda yaşayan anne ve babası ise törene katılamadı. Anmada Evin Buldan’ın fotoğrafının bulunduğu, “Seni unutmayacağız” pankartı açıldı.

690x450nc-hkr-02-04-2023-gazeteci-buldan-mezari-basinda-anildi3.jpg

‘MÜCADELELERİNİN İZİNDEYİZ’

Saygı duruşunun ardından konuşan Buldan’ın amcası Lütfü Buldan, “Evin ve arkadaşlarının mücadelesi halen yolumuza ışık tutuyor” dedi. HDP Yüksekova İlçe Eşbaşkanı Şoreş Diri, Buldan’ın mücadelesi ve özgür basın çalışanlarının mücadeleleri önünde saygıyla eğildiklerini belirtti.

690x450nc-hkr-02-04-2023-gazeteci-buldan-mezari-basinda-anildi5.jpg

MKGP üyesi ve JINNEWS muhabiri Zelal Tunç ise, Buldan’ın Azadiya Welat gazetesinin KHK ile kapatılmasının ardından Rojeva Medya'da çalışmalarına devam ettiğini anımsattı. Tunç, "Buldan özgür basın alanlarında çalıştığı süre boyunca tüm Kürt kadın gazetecilerin yolunda bir ışık olmuştur. Evin arkadaşa ve onun yoldaşlarına laik olmak için çaba sarf edeceğiz. Evin şahsında tüm basın şehitleri arkadaşlarımızın mücadeleleri önünde saygıyla anıyoruz. Onlarca arkadaşımız hakikati yazdıkları ve hakikatte ısrar ettikleri için şu an cezaevlerinde. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, ne olursa olsun hakikatler gün yüzüne çıkmaya devam edecektir” vurgusunda bulundu.

Konuşmaların ardından Buldan'ın mezarı başında güller bırakıldı. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.