Gazeteci Buldan mezarı başında anıldı

Gazeteci Buldan mezarı başında anıldı

Gazeteci Evin Buldan ölüm yıldönümünde, ailesi ve meslektaşları tarafından mezarı başında anıldı.

Diyarbakır’da 2 Nisan 2017 yılında  geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren gazeteci Evin Buldan, ölümünün 4’üncü yılında Yüksekova'da bulunan mezarı başında meslektaşları ve ailesi tarafından anıldı. 

Düzenlenen anmada, "Em te jî bîr nakîn" pankartı açılırken, anmaya Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP) Sözcüsü Ayşe Güney, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) yöneticisi Zeynel Abidin Bulut ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Eşbaşkanları, yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. 

Anmada konuşan Evin Buldan’ın annesi Nesibe Buldan “Bizler onların emeklerine layık olmalı ve yarım kalan hayallerini yerde bırakmamalıyız” dedi. 

Gazeteci Buldan’ın emeklerini unutmayacaklarını ifade eden HDP Yüksekova İlçe Eşbaşkanı Abdülkerim Akdoğan ise, “Gazeteci arkadaşımız Buldan’ın yürüttüğü çalışmaların ve davasının takipçisi olacağız. Mücadelesindeki amaç ve hayallerinin sonuna kadar tamamlama sözünü veriyoruz” dedi.

Anma Buldan’ın mezarına karanfil bırakılması ile son buldu.  

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.