Gazeteci Aygül ve 29 kişi 17 ay sonra adliyede

Gazeteci Aygül ve 29 kişi 17 ay sonra adliyede

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde DİHA muhabiri Sinan Aygül'ün de aralarında bulunduğu 19'u tutuklu 30 kişi hakkında açılan davanın duruşması, 17 ay sonra Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

VAN  - Tatvan'da 19 Ocak 2011 tarihinde "KCK soruşturması" adı atında gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Sinan Aygül'ün de bulundu 30 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlardan gazeteci Aygül, Şaban Tan, Şaize Çelik, Nazime Avras, Sadullah Alphan, Yüksel Ozan, Sedat Güler, Cemil Tokat, Erdinç Tulay, Kerem Kart, Abdulmenaf Orak, Ferhat Koç, Mehmet Nasır Ölçer, Zahide Karadaşlı, Celal Orak, Hayrettin Taş, Hayrettin Çaçan, İbrahim Özdek, Nedim Işık'ın da aralarında bulunduğu 19 kişi tutuklanırken, 11 kişi ise serbest bırakılmıştı. 30 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması 17 ay sonra ilk kez başladı. Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan duruşmaya, Kürt siyasetçiler ve avukatları hazır bulundu. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.