Garo Paylan’dan Erdoğan’a: Nebati’yi Edirne’den dışarı göndermeyin

Garo Paylan’dan Erdoğan’a: Nebati’yi Edirne’den dışarı göndermeyin

Garo Paylan, Fransa'da yatırımcılara “Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun” diyerek güvence veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi eleştirdi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, dün Fransa’da yabancı gayrimenkul yatırımcılarıyla bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi ve konuşmalarını eleştirdi.

Nebati’nin “En sevmediğim konu da şu yatırımcılara zorluk çıkaran mevzuat ya da bürokrasidir. Hep beraber kavga edelim, bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun, mevzuatı da değiştiririz” sözlerini gündemine alan Paylan, “Bir kişi gelmeyi düşünüyorsa o bile arkasını dönüp gider” dedi.

Medeni dünyada yatırımcıların, insanlara değil hukuka güvendiğini söyleyen Paylan, Erdoğan’a “Nebati’yi Edirne’den dışarıya göndermeyin” çağrısı yaptı, “Cehaleti ile bizi rezil ediyor” dedi.

Yeni ekonomik modelin başarı şansının olmadığını da belirten Paylan, “Türkiye’yi her geçen gün daha fazla uçurumun kenarına sürüklüyor. Derhal bu yoldan vazgeçin. En azından seçime kadar, bu işten biraz anlayan insanları başına geçirin. Sayın Erdoğan ‘Ekonominin kitabını yazdım’ diyor ama bu işten anlamıyor. Sayın Nebati, bir ekonomi cahili. Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, bir ekonomi cahili” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.