Garo Paylan, suikast planıyla ilgili suç duyurusunda bulundu

Garo Paylan, suikast planıyla ilgili suç duyurusunda bulundu

HDP Milletvekili Garo Paylan, Alaattin Çakıcı'nın eski avukatı Mehmet Sinan İnce’nin kendisine yönelik suikast planı iddiasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'la ilgili avukat Mehmet Sinan İnce'nin Instagram hesabından yaptığı paylaşımlarda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) "silah sokularak" Paylan'ın öldürüleceği iddiaları yer alıyordu.

Paylan, İnce'nin iddialarıyla ilgili savcılığın harekete geçmediğini belirterek şunları söyledi:

"Avukat Mehmet Sinan İnce, Instagram üzerinden yaptığı paylaşımlarda, devlet içindeki bazı karanlık odakların, 2016 yılında bana yönelik bir suikast planladıklarını ve bu planın başka odaklarca bozulduğunu ifşa etti.

"Bu ifşaatın üzerinden iki hafta geçmesine rağmen, resen soruşturma başlatması gereken Cumhuriyet Başsavcılıkları harekete geçmediler. Bu nedenle, hakkımdaki suikast planının aydınlatılması için Levent Göktaş, Mehmet Sinan İnce ve resen tespit edilecek diğer kişiler ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum."

Paylan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise "Şunu not düşeyim: Suçluları koruyanlar suçun ortağıdır," dedi.

Ne olmuştu?

Avukat Mehmet Sinan İnce, kişisel Instagram hesabından Garo Paylan'a 2016 yılında suikast düzenleneceğini söyleyerek şunları yazmıştı:

 

"#MustafaLeventGöktaş: Sene 2016, TBMM'ye silah sokturup Garo Paylan'ı vurdurup azmettireni Alaattin Çakıcı, faili MHP gösterecektin. Bana planı yaptırdın, iş milletvekili danışmanından döndü. Ağzından köpükler çıktı sinirden. Sonra kimleri kullandın? Kılıçdaroğlu kimden, neden yumruk yedi? Anlat."

Mehmet Sinan İnce kimdir?

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş ve 15 Nisan 2020'de "infaz yasası" ile tahliye edilen Alaattin Çakıcı'nın eski avukatı.

Çakıcı davasında sanık olarak da yer aldı.

8 Haziran 2021'de Cumhuriyet Gazetesi'nden Furkan Karabay'a, Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki kara para aklama, "mala çökme", rüşvet ağı kurarak ünlü isimlerin mallarını ucuza alıp suç örgütlerine "hediye" etme iddialarını anlatmıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.