Garo Paylan: Adıyaman'da halen müdahale edilmeyen yüzlerce enkaz var

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, "Herkesi seferber olmaya çağırıyorum. Adıyaman'a iş makineleri lazım ve profesyonel kurtarma ekipleri lazım, çadır lazım" dedi.

Merkez üssü Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede yaraların sarılması için çalışmalar devam ediyor.

Adıyaman'da bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, kentteki izlenimlerini Yüksekova Haber Portalı'ndan Ömer Oğuz'a anlattı. Adıyaman'da evlerinin ciddi bir kısmının çökmüş durumda olduğunu belirten Paylan, geri kalan evlerde de artık yaşama olasılı olmadığını söyledi.

"Artık umutlarımızın azaldığı bir dönemdeyiz"

Adıyaman nüfusunun yüzde 90'ının Adıyaman'dan başka şehirlere göç etmiş durumda olduğunu belirten Paylan, "Geride kalanlar enkaz altındaki cenazelerini bulmaya çalışan vatandaşlarımız. Enkaz altında yaşam mücadelesi devam ediyor. Bugün ben de gün boyunca enkaz altındaki mücadelenin yanındaydım. Ekipleri koordine ettik. Ama artık umutlarımızın azaldığı bir dönemdeyiz. Gündüz belki 6 dereceydi hava ama suanda eksi 10 dereceye kadar inmiş durumda. Belki son gece enkaz altında kalanlar için ama seferberlik halinde onları çıkarmaya çalışıyoruz" dedi.

"Ekmek, su var ama çadır yok, ısıtıcı yok"

Adıyaman'da çok ciddi çadır problemi olduğunu belirten Paylan, "Herkes ekmek getiriyor ama ekmek bolluğu var şu anda. Çadır kıtlığı var. Çadır yok, ısıtıcı yok. İnsanlarımız ateş başında hayatta kalmaya çalışıyorlar. İşte bütün bu eksikleri gidermek için buradayız" dedi.

"Artık herkes cenazesini çıkarmak derdinde"

Arama kurtarma çalışmalarının eksik ilerlediğini ifade eden Paylan, "Devlet adına bir etkisi yok. Yurttaşlarımız kendi iş makinelerini buraya getirdiler ama profesyonelce çıkarılmıyor maalesef cenazeler. Artık herkes cenazesini çıkarmak derdinde. Kepçelerle maalesef profesyonel olmayan bir şekilde, belki de enkaz altındakilere zarar verir şekilde çıkarmaya çalışıyor ama suanda Adıyaman'da bine yakın enkaz var halen müdahale edilmeyen yüzlerce enkaz var. O açıdan herkesi seferber olmaya çağırıyorum. Buraya iş makineleri lazım ve profesyonel kurtarma ekipleri lazım, çadır lazım" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.