Gardiyanlardan tutuklulara: Tüm kuralları biz belirleriz

Gardiyanlardan tutuklulara: Tüm kuralları biz belirleriz

Beşikdüzü Cezaevi’ndeki tutukluların hastaneye sevklerini engelleyen gardiyanların, "Buradaki tüm kuralları biz belirleriz" diyerek tutukluları tehdit ettiği belirtildi.

Trabzon Beşikdüzü T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Dilgeş Yaşar ve koğuş arkadaşları, çıplak arama ve ağız içi arama dayatması nedeniyle bir aydır hastaneye gidemiyor. Haftalık telefon görüşmesi yapan Dilgeş Yaşar, maruz kaldıkları hak ihlallerini aktardı. Anne Muhsima Yaşar, oğlunun koğuşunda bulunan 28 yıldır tutuklu bulunan Tajdin Duran ve iki tutuklunun hastaneye gidişleri sırasında gardiyanlar tarafından "ağız içi arama" ve "çıplak arama" dayatıldığını belirtti. Dayatmayı kabul etmeyen tutukluların hastaneye götürülmediğini aktaran Yaşar,  “Oğlum ve beraberindekiler gardiyanlar tarafından tehdit edildi. Gardiyanlar, oğlum ve diğer tutuklulara, ‘Burayı Fransa'nın başkenti Paris mi sandınız? Size istediğimiz her şeyi yaparız. Siz de uygulamak zorundasınız, buradaki tüm kuralları biz belirleriz’ ifadelerini kullanmışlar” diye konuştu. 

'İNFAZIN YAKILMASI İÇİN UĞRAŞIYORLAR'

Bu tarz uygulamaların özellikle 30 yıla yakın süredir tutuklu bulunan ve infazını tamamlayan tutuklulara dayatıldığını söyleyen Yaşar, oğlunun aktarımlarını şöyle özetledi: “Bizleri tahrik edip, kışkırtıyorlar. İnfazını tamamlayan arkadaşlarımızın infazını yakmaya çalışıyorlar. Bu tür tehditleri kullanıp kışkırtma yapılıyor.” 

Oğlunun tüm kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptığını belirten Yaşar, "Tek talebimiz; siyasi tutuklular üzerinde yürütülen hukuksuz politikalara son verilmesidir” dedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.