Galatasaray, Süper Kupa'nın Türkiye'de oynanması için TFF'ye başvurdu

Galatasaray, Süper Kupa'nın Türkiye'de oynanması için TFF'ye başvurdu

Galatasaray Kulübü, Suudi Arabistan'da oynanacağı açıklanan 2023 Turkcell Süper Kupa'nın Türkiye'de oynanması için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuruda bulundu.

Galatasaray, Suudi Arabistan'da oynanacak olan Süper Kupa finalinin yerinin değiştirilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na resmi başvuru yaptı.

Sarı-kırmızılı kulübün yönetimi, TFF'ye yaptığı başvuruda Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlatarak Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanma kararının yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Kulüp, 29 Aralık 2023 Cuma günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda oynanacağı açıklanan Süper Kupa müsabakasının Türkiye'ye alınmasını talep etti.

2023 Turkcell Süper Kupa'da geçen sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası kazananı Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. Daha önce iki kulübün divan kurulları mücadelenin Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle Türkiye'de oynanması için yönetim kurullarına tavsiye kararı almıştı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.