Fuat Oktay: Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı için icazet almaya ABD'ye gitti

Fuat Oktay: Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı için icazet almaya ABD'ye gitti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretini eleştirerek “İcazet almaya Amerika'ya gidiyor. Sen icazeti oradan alacaksan, milletten ne icazeti istiyorsun?” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, '2023'e Doğru Şehir Buluşmaları' kapsamında Malatya'da basın toplantısı düzenledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretini eleştiren Oktay, "Altılı masanın içerisinde, 'Ben cumhurbaşkanı adayı olabilirim' diye düşünen 'Olabilir miyim acaba?' diye icazet almaya da Amerika’ya gidiyor. Sen icazeti oradan alacaksan, milletten ne icazeti istiyorsun? O kadar özgüvensizsin ki yoksunusun ki nerede kiminle ne görüştüğünü de milletinle paylaşmaktan acizsin" diye konuştu. 

Oktay, "Kendi içlerinde o altılı mıdır yedili midir, her ne hikmettir bilmiyoruz, kendileri de bilmiyor. Bir tane cumhurbaşkanı adayı çıkarmayı beceremeyen, bundan yoksun, aciz bir altılı masa. Her bir araya geldiklerinde aslında yaptıkları bir önceki bir araya geldiklerinden sonraki ortaya dedikoduları gidermeye çalışmaktan ibaret. Bu insanlar Türkiye’yi yönetecek öyle mi? 2023’e bununla mı gireceğiz? Onların içerisinde, 'Ben cumhurbaşkanı adayı olabilirim' diye düşünen 'Olabilir miyim acaba?' diye icazet almaya da Amerika’ya gidiyor. Sen icazeti oradan alacaksan, milletten ne icazeti istiyorsun? O kadar özgüvensizsin ki yoksunusun ki nerede kiminle ne görüştüğünü de milletinle paylaşmaktan acizsin. Basından, milletten gizli görüşmeler yapıp, Türkiye’nin geleceğine dair vizyon, çözüm belirliyormuş, Türkiye’nin vizyon ve geleceğine ilişkin çözüm buradadır, biz buradayız. Amerika’da gizli kapılar ardında Türkiye’nin sorunlarına dair çözüm arayan bir iktidar yok. Aynı zamanda böyle bir lider de yok. Hiç kimseden icazet almayan bir Recep Tayyip Erdoğan var. Biz öyle bir devlet ve milletiz ki teröristin peşinden giderken bile şeffaf davranıyoruz" ifadelerini kullandı.

'YALAN HABER TÜRKİYE’DE ZATEN YASAK'

TBMM Genel Kurulu'nda 'dezenformasyon yasası' görüşmelerinde, CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, yanında getirdiği çekiçle kürsüde cep telefonu kırmasına da değinen Oktay, şunları belirtti:

"Dezenformasyon yasasıyla ilgili Meclis'te şov yapanları gördük. Zaten onların işi şov yapmak. Yapılmaya çalışılan şudur; yalan haber yapamazsınız, yayamazsınız. Bu Türkiye’de zaten yasak. Nerede yasaktı klasik medyada. Sosyal medyaya baktığınızda bir haberin dolaşım hızına bakıldığında şahsı mahvetmiş oluyorsunuz. Yalan haberin yayılmasını önlemek ve daha hızlı hareket etmekle ilgili çıkarılan bir yasadan bahsediyoruz. Bundan neden rahatsız olunur? Bundan rahatsız olacak tek kesim vardır; yalan söyleyen, yalandan beslenen ve yalanlar üzerinden algı oluşturanlar bundan rahatsız olur."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum