Fransa’da protestolar sürüyor: Beşinci günde 121 gözaltı

Fransa’da protestolar sürüyor: Beşinci günde 121 gözaltı

17 yaşındaki Cezayirli Nahel M.’nin polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından başta Paris olmak üzere ülkenin birçok kentinde polis şiddetine karşı başlayan eylemler devam ediyor.

Fransa'da, 27 Haziran'da, 17 yaşındaki Cezayirli Nahel M.'nin polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından Paris banliyölerine yayılan protestoların beşinci gününde 121 yurttaş gözaltına alındı.

"Nahel için adalet", "Adalet yoksa barış da yok" sloganı atan protestocular, gösterilerin yayılması ve adalet taleplerini duyurmak için kolluk kuvvetlerinin Paris'in turistik caddesi Şanzelize'yi tahliye etmesine rağmen birçok noktada eylemlerine devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre polis kaynakları, 121 protestocuyu "kamu düzenini bozdukları" gerekçesiyle gözaltına aldıklarını belirtti.

Polis, bir önceki gece de (1 Temmuz) 200 kişinin gözaltına alındığı duyurmuştu.

Sorun: Polis şiddeti

Protestolara dair bianet'e konuşan ve Paris'te yaşayan Türkiyeli bir devrimci, şöyle demişti:

"İsyana katılanlar ikinci ve üçüncü kuşak Afrikalı göçmen çocukları, 20-25 yaşında gençler. Fransa devleti ve toplumunun göçmen gençlikle, göçmen gençlerin de devletle sorunu var.

"Sorunları esas olarak bazen günde üç dört kereye varan kimlik kontrollerine uğramak, polis şiddetine maruz kalmak. En ağır sosyal sorunları da bu gençlik yaşıyor - başta işsizlik ve eğitim."

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.