Fransa: Suriye'nin kuzeyinin istikrarı dikkate alınmalı

Fransa: Suriye'nin kuzeyinin istikrarı dikkate alınmalı

Fransa, ABD'nin Suriye'den çekilmesi sonrasında ülkenin kuzeyindeki istikrarın dikkate alınması konusunda uyarıda bulundu. Suriye'nin kuzeyinde asker bulunduran Fransa, "Yeni bir insani krizden kaçınılmalı" açıklaması yaptı.

ABD’nin Suriye’den çekilme kararının ardından, sahada asker bulunduran bir diğer Batılı ülke olarak Fransa’dan yeni bir açıklama geldi. Açıklamada “Fransa önümüzdeki haftalarda, Suriye Demokratik Güçleri dahil, ABD’nin tüm ortaklarının güvenliğini garanti etmek konusunda dikkatli davranacaktır” denildi.

Fransız Dışişleri, “ABD, yeni bir insani krizden ve teröristlerin dönüşünden kaçınılması amacıyla, Kuzeydoğu Suriye’deki halkların ve bu bölgedeki istikrarın korunmasını dikkate almalıdır” ifadelerini kullandı. Fransız Dışişleri, ABD liderliğindeki koalisyonun ortaklarının, Amerikan askerlerinin çekilme takvimi ve koşulları konusunda ABD ile temaslara başladığını da duyurdu.

Fransa, Suriye’den henüz çekilmeyeceğini açıklamıştı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.