Fransa, İsviç-re’ye gol yağdırdı

Fransa, İsviç-re’ye gol yağdırdı

2014 Dünya Kupası E Grubu’nda Fransa, İsviçre karşısında gol gösterisi yaptı. Horozlar bir üst tura çıkmayı garantiledi.

Fransa’nın gollerini Giroud, Matuidi, Valbuena, Benzema ve Sissoko kaydetti. İsviçre’nin sayıları Dzemaili ile Xhaka’dan geldi. Hozorların yıldızı Karim Benzema penaltı atışını gole çeviremedi.

2014 Dünya Kupası E Grubu ikinci maçında Fransa, İsviç-re’ye gol yağdırdı: 5-2. Horozların gollerini Giroud, Matuidi, Valbuena, Benzema ve Sissoko attı. İsviçre’nin sayıları Dzemaili ile Xhaka’den geldi. Fransızlar, bu galibiyetle puanını 6’ya yükseltti ve gruptan çıkmayı garantiledi. İsviçre ise 3 puanda kaldı ve tur şansını erteledi. İlk 10 dakikada İsviçreli defans oyuncusu Von Bergen, gözüne aldığı darbe sonucu yoğun kanamadan dolayı oyundan alındı. Gol perdesini 17’de Arsenal’in golcüsü Olivier Giroud açtı: 1-0. Bu aynı zamanda Horozların dünya kupaları tarihindeki 100. sayısı oldu. Santranın hemen ardından kaptırılan topta Matuidi, durumu 2-0 yaptı. 32’de Benzema’nın kullandığı penaltı atışında önce Benaglio sonra direkler gole izin vermedi. Devrenin bitimine dört dakika kala Valbuena, Giroud’un ‘al da at’ pasını geri çevirmedi: 3-0. 67’de Benzema, sağ ayakla topun gelişine yaptığı vuruşla farkı daha da açtı: 4-0. Dakikalar 72’yi gösterdiğinde sol kanattan topu taşıyan Blaise Matuidi’nin pasında ceza sahasının yayı üzerinde topla buluşan Benzema, sağdan koşuya kalkan Sissoko’yu gördü. Bu oyuncunun attığı sayı skorbordu 5-0 yaptı. Mücadele boyunca birkaç net fırsat yakalayan ancak golcü ayaklarının şanssızlıkları sebebiyle skor üretmeyi başaramayan İsviçre’de ağları bulan isim, oyuna sonradan giren Dzemaili oldu. Başarılı futbolcu, 81’de yaklaşık 25 metreden kullandığı frikikte meşin yuvarlağı yerden filelere gönderdi: 5-1. Bu golden 6 dakika sonra Türk asıllı futbolcu Gökhan İnler’in güzel pasında topa gelişine vuran Xhaka, farkı 3’e indirdi: 5-2.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.