Fransa hükümetinde bir istifa daha

Fransa hükümetinde bir istifa daha

dalet Bakanı Francois Bayrou görevinden istifa etti. Bayrou liderliğindeki Demokrasi Hareketi 'hükümet fonunu kötüye kullanma' iddiaları ile açılan soruşturma ile yüzleşiyor.

Fransa Adalet Bakanı Francois Bayrou istifa etti ve yeni hükümette yer almayacağını açıkladı. Fransa hükümet sözcüsü Christophe Castaner yaptığı açıklamada, Bayrou’nın ‘kişisel nedenlerden’ istifa ettiğini duyurdu.

Bayrou, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’ın Yürüyüş (En Marche) Partisi ile ittifak yapan Demokrasi Hareketi’nin lideri. Demokrasi Hareketi’nin bazı üyeleri hakkında hükümet fonunu amaç dışı kullanmak ve aile üyelerini işe almak gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı. Partinin bir diğer üyesi Savunma Bakanı Sylvie Goulard da yolsuzluk iddialarından dolayı dün istifasını sunmuştu.

Hükümete yakın kaynaklardan verilen bilgiye göre Demokrasi Haraketi’nin bir başka üyesi, Fransa’nın Avrupa İlişkileri Bakanı Marielle de Sarnez’ in de istifasını vermesi bekleniyor. (Dış Haberler)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.