Foça’daki zeytin ağaçları kurtuldu

Foça’daki zeytin ağaçları kurtuldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça'da yapılması planlanan arıtma tesisi nedeniyle onlarca zeytin ağacını kesilmesinin ardından gelen tepkiler nedeni ile yıkım evrak eksikliği gerekçesi ile durduruldu.

İZMİR - İzmir'in Foça ilçesi Kargılıdere mevkiinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU tarafından yapılması planlanan arıtma tesisi nedeniyle onlarca zeytin ağacı kesilmesinin ardından gelen tepkiler üzerine ağaç kesimleri durduruldu. Ağaç kesiminin yapıldığı alanda incelemede bulunan Foça Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, evrak eksikliği gerekçe göstererek kesimi durdurdu. 

Kesim değil, taşımamış

Ağaç kesimin basında yer alması ve gelen tepkiler üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yaptı. Foça İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapılacağı alanda bulunan sağlıklı zeytin ağaçlarının kesildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı ifade edilen açıklamada, 79 zeytin ağacının Buca Portakal Vadisi’ne taşındığını ileri sürüldü. İzmir Belediyesinden yapılan açıklama, Erdoğan’ın Gezi’deki ağaçların başka alanlara taşınacağı açıklamalarını hatırlattı. Ayrıca açıklamada, 79 ağacın budanarak taşındığı belirtilen açıklamada, alanda bulanan kurumuş ve hastalıklı 12 ağaç ise taşınamadığını, proje alanında bulunan 36 ağacın taşıma işleminin de önümüzdeki günlerde gerçekleşeceği belirtildi. 

Tepkiler kesimi durdurdu

Ağaç kesiminin duyulmasının ardından çevreciler ve yurttaşlardan gelen tepkiler Foça Tarım, Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürü Memduh Bülbül, kesimin yapıldığı bölgede incelemede bulundu. Bölgeyi gezen İlçe Müdürü Bülbül, eksik olan evraklar tamamlanıncaya kadar, sökme, kesme ve budama işlemlerinin durdurulmasını istedi.

Öte yandan bölge halkı zeytin ağacı kesimi yapanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.