Firuze Polat, hasta tutuklu eşinin tahliye edilmesini istiyor

Firuze Polat, hasta tutuklu eşinin tahliye edilmesini istiyor

Van F Tipi Cezaevi'nde ağır hastalıklarıyla 4 yıldır tutuklu olan Ayhan Polat’ın eşi Firuze Polat eşinin tahliye edilmesini istiyor.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Tatlıca (Zêwkan) köyünde yaşayan önceki dönem Halkların Demokratik Partisi (HDP) il meclis üyesi Ayhan Polat, “Yardım ve yataklık yaptığı” suçlamasıyla 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 4 yıldır Van F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Polat’ın birçok hastalığı bulunduğunu belirten eşi Firuze Polat, eşinin serbest bırakılmasını istedi.

Eşinin hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulduğunu belirten Polat, “Eşim dosyasında ne bir görüntü ne de başka bir suç unsuru var. Sadece gizli tanıkların ifadeleriyle kendisine ceza verildi. Eşim, cezaevinde uzun bir süredir hastalıklarla boğuşuyor. Eşimin kalp rahatsızlıkları var ve kısa bir süre önce anjiyo oldu. Zaten tutuklamadan önce bir kez de kalp krizi geçirdi. Eşimin kalp rahatsızlığı halen devam ediyor. Cezaevinde tutuklular sağlık haklarına erişemiyorlar. Çok ağır hastalanmadığı sürece doktora götürmüyorlar” dedi. 

Eşi tutuklandıktan sonra tek başına 4 çocuğuna bakmak zorunda kaldığını ifade eden Polat, ekonomik olarak zorluklar çektiğini ifade etti. Polat, “Tüm siyasi tutsakların serbest bırakılıp, çocuklarının ve ailelerinin yanına gelmesini istiyorum. Artık adaletin sağlanmasını istiyoruz” diye konuştu. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.