Fırlatma planı hazır, Kim Jong Un'dan emir bekleniyor

Fırlatma planı hazır, Kim Jong Un'dan emir bekleniyor

Kuzey Kore devlet haber ajansı Kuzey Kore ordusunun ağustos ortasında Guam'a 4 adet füze yollamak için Kim Jong Un'un emrini beklediğini bildirdi.

Kuzey Kore devlet haber ajansı, ABD’nin Guam bölgesine dört orta menzilli füze fırlatmak için bir plan hazırlandığını, plana göre füzelerin Ağustos ayı ortasında fırlatılmasının düşünüldüğü ve bu planın son kararı vermek üzere Başkan Kim Jong Un’a bir rapor halinde sunulacağını bildirdi.

KPA (Kore Halk Ordusu) Stratejik Gücü komutanı General Kim Rak Gyom, raporda, “KPA tarafından fırlatılacak olan Hwasong-12 roketleri, Shimane, Hiroşima ve Koichi Japonya’nın bulunduğu bölgelerin üstünden gökyüzünü geçecek” dedi ve ekledi: “1,065 saniye boyunca 3,356,7 km (2,085.8 mil) uçacak ve Guam’dan 30 ila 40 km uzaktaki suları vuracak.”

Kuzey Kore, ABD Başkanı Donald Trump’ın bu hafta başlarında yaptığı “ateş ve öfke” yorumlarının yalnızca “mutlak güç onun üzerinde çalışabileceğini” söyleyerek bir “saçmalık yükü” olduğunu ekledi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.