Financial Times: Erdoğan, kara harekâtı için yeşil ışık alamadı

Financial Times: Erdoğan, kara harekâtı için yeşil ışık alamadı

ABD'li yetkili Brett McGurk, Washington yönetiminin Ankara'dan 'güvence istediğini' söyledi. FT'de yer alan haberde, "Erdoğan, yeni bir kara harekâtı için gereken yeşil ışığı alamadı" denildi.

Beyaz Saray'ın Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye ve Irak'ın kuzeyine başlattığı hava harekâtından sonra Washington yönetiminin Ankara'dan 'güvence istediğini' söyledi.

'GÜVENLİKTEN EMİN OLMAK İSTİYORUZ'

2018 yılındaki istifasına kadar ABD'nin IŞİD'le Mücadele Uluslararası Koalisyonu Temsilciliği görevini yürüten McGurk, Washington'ın 'Suriye'nin kuzeydoğusundaki zor durumu istikrarsızlaştıracak bir şey yapılmadığından emin olmak istediğini' dile getirdi. Bahreyn'de bir güvenlik konferansında konuşan McGurk, Financial Times'ın (FT) aktardığına göre "Orada istikrarı sağlamaya çabalıyoruz ve elbette, Türkiye ile sınırın güvenli olduğundan da emin olmak istiyoruz" dedi.

'HÜKÜMETE DESTEĞİ ARTIRABİLİR'

Ankara'nın harekât kararına ilişkin değerlendirmelere de yer verilen haberde, "Suriye'ye yapılacak yeni, büyük bir harekât gelecek yılki seçimler öncesinde Türk milliyetçilerinin Erdoğan hükümetine desteğini artırabilir” denildi. Ayla Jean Yackley, Andrew England ve Raya Jalabi imzalı haberde "Ancak Erdoğan, yeni bir kara harekâtı için gereken yeşil ışığı, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı destekleyen Rusya ve İran'dan son aylarda alamadı" ifadeleri kullanıldı. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.