Financial Times: AB ticaret savaşını engellemek için görüşmeler yapacak

Financial Times: AB ticaret savaşını engellemek için görüşmeler yapacak

Financial Times'a açıklama yapan ve ismi verilmeyen diplomatlar, AB'nin "ticaret savaşı" karşı otomobil ihracatçılarıyla görüşeceğini belirtti. Haberde, "Söz konusu bir anlaşma altında, belirli ürünlerdeki ek gümrük vergilerini indirmeleri gerekir"denildi

Avrupa Birliği (AB) yetkilileri, ABD ile olası bir “ticaret savaşı”nı engellemek için ek gümrük vergilerinin azaltılması konusunda dünyanın en büyük otomobil ihracatçılarıyla görüşmeyi planlıyor.

Financial Times’da yer alan habere göre teklif, AB’nin yönetim merkezi Brüksel’de Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleşecek olan görüşme öncesi değerlendiriliyor.

Haberde adı verilmeyen üç diplomat, Avrupa Komisyonu’nun “ABD, Güney Kore ve Japonya gibi önde gelen otomobil ihracatçılarıyla gerçekleşecek bir görüşmenin işe yarayıp yaramayacağını gözden geçirdiğini” belirtti.

Haberde, “Söz konusu bir anlaşma altında, katılımcıların belirli ürünlerdeki ek gümrük vergilerini anlaşılan düzeye indirmeleri gerekir. Uluslararası ticarette ‘Çoklu uygulama’ da denilen bu anlaşma kapsamında Dünya Ticaret Örgütü’nün etkisi olmadan taraflar ek gümrük vergileri üzerine anlaşmalar gerçekleştirebilir” denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.