Final maçı bitmeden Messi tarihe geçti

Final maçı bitmeden Messi tarihe geçti

Finalde Fransa karşısında gol perdesini açan Messi, daha maç bitmeden Dünya Kupası'nda en fazla forma giyen ve süre alan futbolcu olarak iki rekor daha kırdı.

Dünya Kupası'na 2-1'lik Suudi Arabistan şokuyla başlayan Arjantin'in süper starı Lionel Messi, "milli takım tarihinin Dünya Kupası'ndaki en golcü oyuncusu" unvanının ardından rekora doymuyor.

Finalde Fransa karşısında penaltıyla gol perdesini açan Messi "Dünya Kupası'nda en fazla forma giyen ve süre alan futbolcu" olarak da tarihe geçti.

35 yaşındaki Messi, turnuvada 26. defa forma giyerek Alman futbolcu Lothar Matthaus'u geride bıraktı.

Messi, 2217 dakikayla "turnuvada aldığı süre" rekorunu elinde tutan İtalyan Paolo Maldini'yi geçti.

Lionel Messi, Dünya Kupası'nda onlu, yirmili ve otuzlu yaşlarında gol atan tek oyuncu. Hırvatistan'a attığı penaltıyla da Gabriel Batistuta'yı geride bırakarak Dünya Kupası'nda en fazla fileleri havalandıran (12) Arjantinli futbolcu unvanını elde etmişti.

Dünya Kupası'nda toplam 12 gol ve 8 asiste ulaşan Messi, 1966'dan beri turnuvada en çok gol üretimi yapan oyuncu da oldu. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.