Filistinli direniş grupları: Karşılık vermeye hazırız

Filistinli direniş grupları: Karşılık vermeye hazırız

Mescid-i Aksa baskınına yanıt olarak Gazze ve Lübnan’dan İsrail’e düzenlenen roket saldırılarının ardından İsrail güçlerinin hava saldırıları başladı. Filistinli direniş grupları ise “Karşılık vermeye hazırız” mesajı verdi.

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa baskınıyla başlayan gerilim, Filistinli direniş gruplarının İsrail'e roket saldırıları ve buna karşılık İsrail savaş uçaklarının hava saldırılarıyla tırmanışa geçti.

4-5 Nisan'da Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskın ve 450'den fazla Filistinlinin gözaltına alınmasına yanıt olarak 6 Nisan'da Gazze Şeridi ve Lübnan'dan İsrail'in farklı bölgeleri roketlerle hedef alınırken, İsrail güçlerinin de 6 Nisan'ı 7 Nisan'a bağlayan saatlerde bu bölgelere hava saldırıları düzenlediği bildirildi.

Gazze Şeridi'nde yer alan Han Yunus ile Lübnan'ın güneyindeki Filistin mülteci kampı Reşadiye yakınlarında bir alanın hedef alındığı saldırıların ardından açıklama yapan İsrail ordu sözcüsü, bu bölgelerdeki "Hamas hedefleri"nin vurulduğunu öne sürdü.

Direniş grupları: "Filistin'i savunmaya hazırız"

Filistinli direniş gruplarının oluşturduğu 'Ortak Operasyon Odası' ise "İşgalci İsrail'in Gazze halkına ve direnişe yönelik tehditlerine tüm gücümüzle karşılık vermeye ve Filistin'i savunmaya hazırız" mesajı verdi.

Açıklamada ayrıca, Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırıların durdurulması çağrısında bulunuldu.

Öte yandan Filistinli direniş gruplarının liderleri Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bir araya gelirken, toplantının ardından Hamas ve İslami

Cihat Hareketi liderlerinden açıklama geldi.

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Filistinli direniş gruplarının Mescid-i Aksa'ya yönelik İsrail saldırılarına yanıt vereceğini belirtirken, İslami Cihat Hareketi'nin Genel Sekreteri Ziyad el-Nahale "Düşmanın tehditlerinden korkmuyoruz. Aksine, bu tehditler bizi daha güçlü ve daha uyumlu hale getirecek" dedi.

Ne olmuştu?

İsrail güçleri ve İsrailli yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yılbaşından bu yana artan saldırı ve şiddet eylemleri, Ramazan ayı ile birlikte doğrudan Mescid-i Aksa'nın hedef alındığı bir düzleme taşındı.

4 ve 5 Nisan'da Mescid'i Aksa'ya baskın düzenleyen İsrail güçleri, ses bombaları ve plastik mermilerle saldırarak 450'den fazla Filistinliyi gözaltına aldı. Baskınların ardından abluka altındaki Gazze Şeridi'nden ve Lübnan'dan İsrail'e roketler atıldı.

Öte yandan, İsrail güçlerinin tırmandırdığı bu gerilimin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yargının yetkilerini kısıtlayan düzenlemesine karşı yoğun eylemlerin olduğu ve bu nedenle içeride sıkıştığı bir dönemde gerçekleşmesi dikkat çekiyor. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum