Filistinli 30 kadın ve çocuk serbest bırakıldı

Filistinli 30 kadın ve çocuk serbest bırakıldı

İsrail ile Hamas arasındaki anlaşmaya göre çatışmalara verilen "insani ara", bu sabah TSİ 8.00'de bitiyor. Son gün Filistinli 30 kadın ve çocuk serbest bırakıldı, 'cesur kız' Ahed Temimi de var.

 Hamas ile İsrail arasında varılan esir takası mutabakatı kapsamında İsrail hapishanesinden serbest bırakılan Filistinli 30 kadın ve çocuk esiri taşıyan Uluslararası Kızılhaç Örgütü konvoyu, Batı Şeria'ya ulaştı.

AA'da yer alan habere göre, Filistinli 14 kadın ve 16 çocuğun yer aldığı, Batı Şeria'dakileri taşıyan Kızılhaç konvoyu, gece geç saatlerde Ofer Askeri Hapishanesi'nden ayrıldı.

Serbest kalanların arasında İsrail askerlerinin 7 Ekim'den sonra gözaltına aldığı "Filistinli cesur kız" Ahed Temimi de yer aldı. Gözyaşları içinde yakınlarına sarılan Ahed Temimi, serbest bırakılmasının ardından basına açıklamalarda bulundu.

CEZAEVİNDEN ÇIKANLARI KARŞILAYAN FİLİSTİNLİLİERE SALDIRI: 1 GENÇ ÖLDÜ 

İsrail askerleri, Ofer Hapishanesi ve Ramallah yolu üzerinde yer alan Filistin beldesi Betunya'da serbest bırakılanları bekleyen çoğunluğu genç Filistinlilere zırhlı askeri ciplerle müdahale etti.

İsrail ordusunun göz yaşartıcı gaz, ses bombası ve kauçuk mermilerle saldırdı. Gerçek mermiyle ateş açılması sonucu ise 20 yaşlarındaki Filistinli Fadi Mueyyed Ribhi, göğsünden vurularak hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.

SERBEST BIRAKILANLARIN EVİNE BASKIN

Doğu Kudüs'te ise salıverilen Filistinli esirler evlerine İsrail polisi tarafından getirildi.

İsrail polisi, serbest bırakılan Filistinlilerin ailelerine "gösteri, kutlama yapılmaması, sadece birinci derece yakınların karşılayabilmesi ve Filistin bayrağı açılmaması" için baskı uyguluyor.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre İsrail polisi, bu akşam serbest bırakılan Doğu Kudüs'ün Sur Bahir Mahallesi'nden Muhammed Cadallah'ın evine düzenlediği baskında bir aile yakınını darbetti.

BUGÜN SONA ERİYOR

Taraflar arasında sağlanan mutabakata göre çatışmalara verilen "insani ara", bu sabah yerel saatle 07.00'de (TSİ 08.00) sona eriyor.

Hamas ile İsrail arasında Gazze Şeridi'nde çatışmalara verilen "insani aranın" uzatılması için arabulucularla müzakereler devam etti ancak henüz mutabakata ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü yerel saatle 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girmişti.

Bu kapsamda 4 günde Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinlinin serbest bırakılması konusunda mutabakat sağlanmıştı.

"İnsani ara" ve esir takası 27 Kasım'da aynı şartlarla 2 gün daha uzatılmıştı. Bu kapsamda dün 10 İsrailli ve 30 Filistinli esir daha karşılıklı olarak serbest bırakılmıştı. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.