Filistin yönetiminden İsrail'e 'soykırım' suçlaması

Filistin yönetiminden İsrail'e 'soykırım' suçlaması

Filistin yönetiminin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'i Gazze'de 'soykırım' yapmakla suçladı. Gazze'yi 'toplama kampına' benzeten Petro'ya ise tepki geldi.

Filistin yönetimi, İsrail'i, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlilere karşı 'soykırım' uygulamakla suçladı. İsrail'in saldırılarında fosfor ve misket bombaları kullandığı ileri sürülen açıklamada, "İsrail Gazze'deki halkımıza karşı uluslararası yasaklı silahları kullanarak soykırım suçu işliyor" ifadeleri yer aldı.

Filistin yönetiminin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Katliam, yıkım ve göç ettirme suçları, işgal devletinin Gazze Şeridi'nde Filistin vatandaşlarına karşı soykırım suçu işlediği anlamına geliyor. Bu, savunmasız sivil vatandaşları barbarca toplu cezaya maruz bırakan açlık ve temel ihtiyaçları kesen çılgın bir kampanya gölgesinde yapılıyor."

'6 MİLYON HOLOKOST KURBANINA HAKARET'

Öte yandan, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın, Filistin ile çatışmalara işaret ederek “İnsansı hayvanlarla savaşıyoruz ve ona göre hareket edeceğiz” sözlerini 'toplama kampı' benzetmesiyle eleştiren Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro'ye tepki geldi. Dünya Yahudi Kongresi, Petro'nun açıklamalarını 'hakaret' olarak niteledi. 

Sosyal medyada paylaşılan açıklamada, "Petro'nun sözleri, Holokost'un altı milyon kurbanına ve Yahudi halkına hakarettir" ifadelerine yer verildi. Kolombiya Yahudi Toplulukları Konfederasyonu da, Petro'yu Hamas'ın İsrail vatandaşlarına yönelik saldırılarını kınamadığı gerekçesiyle eleştirdi.

Petro'nun açıklamaları şöyleydi: "Böyle Naziler Yahudiler hakkında konuşuyordu. Demokratik halklar Nazizmin uluslararası politikada canlanmasına izin veremezler. İsrailliler ve Filistinliler uluslararası hukuka tabi insanlar. Bu nefret söylemi devam ederse soykırıma yol açar. Daha önce Auschwitz toplama kampına gittim ve şimdi bunun Gazze’de nasıl kopyalandığını görüyorum."

MADURO DA 'SOYKIRIM' DEMİŞTİ

Dün, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro da yaptığı açıklamada, Gazze'de ayrım gözetmeksin sivillerin yaşadığı binaların bombalandığını belirterek, İsrail'i Filistin halkına karşı "soykırım" yapmakla suçlamıştı. 

"Gazze'de Filistin halkına yönelik soykırım başladı" diyen Maduro, İsrail'in Gazze'de daha önce defalarca 'katliam' yaptığını dile getirmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: "Gazze'de ayrım gözetmeksizin sivillerin yaşadığı binalar vuruluyor, her yer bombalanıyor, kadınlar ve çocuklar her gün ölüyor. Dünyadaki tüm Müslüman kardeşlerime, Hristiyanlara ve Yahudilere sesleniyorum, acil ateşkes için BM'ye çağrıda bulunalım."

HAMAS: BU, SOYKIRIM HAZIRLIĞIDIR

Hamas Sözcüsü de, İsrail'in Filistinlilere Gazze Şeridi'ni terk etme çağrısının bir 'soykırım hazırlığı' olduğunu söylemişti. Hamas hareketinin sözcüsü Husam Badran, şöyle konuşmuştu: "Bunlar Filistin halkının şehri terk etmesine yönelik açık çağrılardır ve soykırım hazırlıklarıdır. Bu nedenle dünya, bu temelde İsrail ile mücadele etmelidir." 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.